Història

El Doctor Guardiet el va fundar el 1921 en un local del carrer Unió per agrupar diferents entitats que hi havia a la vila (Pessebristes de Rubí, Grups de teatre, grups excursionistes, grups de sardanistes…). Posteriorment el Casal Popular es va traslladar a l’actual edifici del l’Escola Montserrat, i des de 1931 es troba al carrer Pere Esmendia. Des dels seus origens al Casal Popular s’hi han representat obres de teatre de forma continuada, essent actualment el Grup Escènic del Casal Popular l’encarregat de fer-hi teatre.

El Casal Popular dóna també un servei als diferents grups de teatre amateur de Rubí, ja que serveix com a local d’assaig per a molts dels grups que participen a la Mostra de Teatre Amateur de Rubí

Des d’un bon principi el Casal va disposar de diversos grups. N’hi havia un d’infantil anomenat Sant Muç i dos que estaven formats exclusivament per homes amb els noms de Fortitut i Pretèrit. Els grups femenins dels inicis del Casal van ser el Núria i el Virolai.

Aquesta separació entre grups femenins i masculins va estar present durant 30 anys, fins que el 1953 es va començar a representar obres amb grups mixtos sota el nom de Fortitut, que va ser el que va durar més temps, fins que l’any 1972 es va haver de tancar el Casal Popular per fer-hi reformes.

El centre es va tornar a obrir l’octubre de 1983 i des de llavors fins ara s’hi ha representat teatre de forma ininterrompuda, destacant les representacions de L’Estel de Natzaret i Els Pastorets o l’Adveniment de l’Infant Jesús que es fan cada Nadal.

Imatges de la reobertura del Casal Popular l’any 1983